Siirry sisältöön

Porvoon Energia lahjoitti tänäkin vuonna kynttilät sankarihaudoille

“Kynttilöiden sytyttämisestä sankarihaudoilla Porvoossa on jo usean vuoden ajan muodostunut hieno perinne yhteistyössä sotaveteraaniyhdistyksen, lukiolaisten ja partiolaisten kanssa. Me Porvoon Energialla jatkamme sitä omalta osaltamme mieluusti nyt ja tulevinakin vuosina lahjoittamalla lähemmäs 500 kynttilää tapahtumaa varten.”

Näin sanoo Porvoon Energian toimitusjohtaja Måns Holmberg ja viittaa yhtiön pitkään historiaan vastuullisena toimijana jo paljon ennen omaa tuloaan yhtiöön.

“Minulla on ollut ilo jatkaa tätä perinnettä.”

Hänen mukaansa on aina hyvä itsenäisyyspäivän kynnyksellä muistaa, mitä itsenäisyys meille tarkoittaa.

“Varsinkin viime vuosien tapahtumien myötä huomaa, ettei ole mikään itsestäänselvyys asua itsenäisessä demokraattisessa maassa.”

Sankarivainajia ei unohdeta. Sen osoittivat porvoolaiset nuoret sytyttämällä kynttilät sankarivainajien haudoille itsenäisyyspäivän aattona.

Partiolaiset Sofia Laine, Päivi Laine, Eri Nordlund ja Emmi Laine partiolippukunta Porvoon Pookista odottivat tehtävänjakoa.

Porvoon Energian toimitusjohtaja Måns Holmberg otti aktiivisesti osaa kynttilöiden sytyttämiseen.

Holmberg tähdentää, että samalla kun saamme olla kiitollisia sodissa kaatuneille heidän maatamme puolustaessaan, on meidän myös itse kannettava kortemme kekoon puolustamalla itsenäistä ja demokraattista oikeusvaltiota Suomea tulevia sukupolvia varten.

Kari Juvonen Porvoon Seudun Sotaveteraaneista kertoi, että tänä vuonna kokonaisvastuun kynttilöiden sytyttämisestä itsenäisyyspäivän aatonaattona kantoivat porvoolaiset partiolippukunnat yhdessä Porvoon suomalaisen seurakunnan kanssa.

Tapahtuma alkoi tehtävänjaolla, jonka jälkeen hautakivet puhdistettiin ja kynttilät päästiin sytyttämään. Tehtävän hoitivat porvoolaiset lukiolaiset ja partiolippukunnat.

Tilaisuus päättyi kiitoksiin ja yhteislauluun.

“Kynttilät ovat pitkäkestoisia ja palavat kolme vuorokautta, jonka jälkeen partiolaiset hoitavat lasilyhtyjen poiskeräämisen”, Juvonen selvensi.

“Porvoon suomalainen seurakunta järjestää kaikille kynttilöiden sytyttäjille ensi keväänä Pappilan puutarhassa kiitoshetken jäätelötarjoiluineen.”

Porvoon Seudun Sotaveteraanien puheenjohtaja Tuomo Kankkunen tähdensi nuorison merkitystä.

“Joka vuosi he sytyttävät kynttilät sankarihaudoille. Kyllä tällaisessa maailmantilanteessa voimme olla luottavaisia nuoremman sukupolvemme suhteen.”

Porvoon suomalaisen seurakunnan diakonijohtaja Pasi Nieminen ja Linnankosken lukiolainen Inari Pulkkinen hoitivat logistiikkaa.

Linnankosken lukiota käyvä vaihto-oppilas, Japanista Okinawasta kotoisin oleva Kenta Takahashi katsoi, että jokaiselle maalle itsenäisyys on tärkeää. Vieressä lukiokaveri Ilmari Oikarinen.

Ja rauha laskeutui sankarivainajien hautojen ylle.

Teksti: Maarit Gabrielsson
Kuvat: Maarit ja Rolf Gabrielsson