Siirry sisältöön

Myyntiä ja asiakaspalvelua

Konstasta tuli moniosaaja Porvoon Energiassa

Porvoon Energiassa 10 vuoden aikana opiskelun ohella työskennellyt Konsta Kuusela on kiitollinen tuosta ajasta. Konsta on työskennellyt myynnissä ja asiakaspalvelussa. 

“Yhtiö on ollut reilu ja joustava työnantaja. Työt ovat sopeutuneet erilaisiin elämäntilanteisiini, olen ollut välillä osa- ja välillä täysaikaisena. Joka vuosi tuli uutta osaamista ja opin lisää eri järjestelmien käytöstä”, Konsta toteaa.

Hän kertoo saaneensa Porvoon Energiassa asiakaspalvelusta hyvää kokemusta, mikä on ollut hänen markkinointiuralleenkin tärkeää, kun asiakaskeskeinen ajattelu tulee selkäytimestä.

“Parhaimmillaan kesätyökokemuksesta saa inspiraatioita siitä, mitä haluaa tehdä elämässä jatkossa. Se on arvokas mahdollisuus. Saa myös hyvää kokemusta siitä, mitä itsellä on annettavana”, hän lisää.

Konstan isä Akke Kuusela on ollut pitkään energia-alalla töissä ja sitä kautta Konsta kertoo kiinnostuksen energia-alaan heränneen ja alan tulleen tutuksi.

“En ole tekninen ihminen, mutta minua kiinnostavat kaikki järjestelmät, ylipäätään sähkönjakelu ja -tuotanto ja miten sen myynti toimii”.

Parasta näinä vuosina hän sanoo olleen työskentelyn mukavassa työporukassa.

“Palkitsevaa on ollut myös, että olen voinut kehittyä Porvoon Energialla laaja-alaiseksi osaajaksi. Yritysmyynnin kehitysprojektissa pääsin myös hyödyntämään ja kehittämään koulussa opittuja taitoja käytännössä”.

Vaativinta työssään hän kertoo olleen sen nopearytmisyyden.

“Työtehtävien priorisointikyky on ainakin kehittynyt, ja nopea hahmottaminen siitä, millaista apua kukin asiakas tarvitsee – joskus se oli haastavaa, kun yhteydenottoja tuli paljon ja puhelin soi jatkuvasti”.

Seuraavaksi Konstalla on tarkoitus ottaa autoala haltuun ja kehittää siinä omaa osaamista.
Hän aloitti keväällä Suomen Fordilla ensin myynti- ja markkinointikoordinaattorina, ja syyskuun alussa alkaen sales and online marketing spesialistina, eli hän hoitaa digitaalisia myyntikanavia ja markkinointia. Konstan haaveena on myös ulkomaan työkokemus, ehkä Yhdysvalloissa.

“Jossain vaiheessa voisi häämöttää myös perheen perustaminen”.

Nyt vielä se ei ole hänen ajatuksissaan ensimmäisellä sijalla, vaan fokus on työnteossa.

Konsta Kuusela

  • Syntynyt: vuonna 1994 Helsingissä
  • Viettänyt lapsuuden ja nuoruuden: Helsingissä
  • Vaihto-oppilaana: vaihtovuosi lukiossa Saksassa, yliopistovaihdot Washingtonissa ja Kaliforniassa
  • Koulutus: kauppatieteen maisteri (KTM), valmistui markkinointi pääaineena toukokuussa 2021 Aalto-yliopistosta
  • Asuu: Helsingissä, Töölössä
  • Perhe: vanhemmat ja sisarukset, perheen Topi-koira
  • Työssä: Porvoon Energialla vuosina 2011, 2013-2021, 31.5.2021 alkaen Suomen Fordilla myynti- ja markkinointikoordinaattorina, 1.9. alkaen sales and online marketing spesialistina
  • Harrastukset: maantiepyöräily, golf, laskettelu, toimintaelokuvat mm. Arnold Schwarzenegger -elokuvat, Quentin Tarantino, Tom Hanks

Teksti: Maarit Gabrielsson
Alkuperäinen artikkeli julkaistiin Porvoon Energian asiakaslehdessä 2/2021.