Skippa till innehållet

Försäljning och kundbetjäning

Borgå Energi gav Konsta multikompetens

Konsta Kuusela är tacksam för de tio år han i olika repriser under studietiden jobbade på Borgå Energi. Konsta arbetade inom försäljningen och i kundbetjäningen.

“Bolaget var en rejäl och flexibel arbetsgivare. Arbetet anpassade sig till mina olika livssituationer, jag jobbade både deltid och på heltid. Varje år gav ny kompetens och jag lärde mig nytt om användningen av olika system”, konstaterar Konsta.

Han berättar att arbetsuppgifterna i kundbetjäningen gav honom goda erfarenheter, som varit viktiga för honom också i hans marknadsföringskarriär, det kundcentrerade tänkandet sitter nu i ryggmärgen.

“Som bäst ger sommarjobbserfarenheterna inspiration med tanke på vad man vill göra i fortsättningen i sitt liv. Det är en värdefull möjlighet. Man får också goda erfarenheter av vad man själv har att ge”, tillägger han.

Konstas far, Akke Kuusela har länge arbetat inom energibranschen och det väckte också Konstas intresse för branschen och den vägen blev den bekant för honom.

“Jag är inte tekniskt lagd, men intresserad av olika system, överhuvudtaget av eldistribution och -produktion och av hur elförsäljningen fungerar”.

Det bästa med åren på Borgå Energi var enligt honom att få jobba i ett trevligt arbetsteam.

“Givande var det också att få sin kompetens breddad. I företagsförsäljningens utvecklingsprojekt fick jag också i praktiken utnyttja och utveckla de färdigheter som utbildningen gett mig”.

Den snabba rytmen var det mest krävande i arbetet.

“Åtminstone har jag blivit bättre på att prioritera arbetsuppgifterna och lärt mig att snabbt bilda mig en uppfattning om vad slags hjälp kunden behöver. Ibland var det utmanande då det togs flitigt kontakt och telefonen ringde i ett”.

Härnäst har Konsta för avsikt att ta till sig bilbranschen och förkovra sin egen kompetens där.
Efter att den 31 maj ha börjat på Ford Finland som försäljnings- och marknadsföringskoordinator är han nu sedan den 1.9 sales and online marketing specialist, det vill säga att han sköter digitala försäljningskanaler och marknadsföring.

Konsta drömmer också om att skaffa sig arbetserfarenheter utomlands, kanske i USA.

“I något skede kunde det också bli aktuellt att bilda familj”.

Nu är det ändå inte det främsta på dagordningen utan han har fokus satt på arbete.

Konsta Kuusela

  • Född: år 1994 i Helsingfors
  • Tillbringat barn- och ungdomen: i Helsingfors
  • Utbyteselev: utbytesår i gymnasium i Tyskland, universitetsutbyteselev i Washington och Kalifornien
  • Utbildning: ekonomie magister med marknadsföring som huvudämne, maj 2021 från Aalto-universitetet
  • Bor: i Tölö, Helsingfors
  • Familj: föräldrar och syskon, familjens Topi hund
  • Anställningar: Borgå Energi åren 2011, 2013-2021, Ford Finland från 31.5.2021 som försäljnings- och marknadsföringskoordinator, från den 1.9.2021 sales and online marketing specialist
  • Hobbyn: landsvägscykling, golf, slalom, actionfilmer, bl.a. Arnold Schwarzenegger, Quentin Tarantino, Tom Hanks

Text: Maarit Gabrielsson
Artikeln i original publicerades i Borgå Energis kundtidning 2/2021.