Siirry sisältöön

Arjen pienet asiat tekevät iloiseksi

Syyskuun alussa Porvoon Energialla aloittaneella uudella talous- ja hallintojohtajalla Anu Kiviniemellä on takanaan pitkä ura taloushallinnossa.

Reilun 20 vuoden työkokemuksesta viimeiset 11 vuotta Anu Kiviniemi on työskennellyt sekä talouspäällikkönä että talousjohtajana eri yrityksissä. Myöskään työ teollisuudessa ei ole Anulle täysin uutta ja erilaista, sillä hän on työskennellyt pitkään muun muassa Uddeholmin erikoisterästen parissa viime vuosikymmenellä.

Oman kotikaupungin energiayritykseltä Anu perheineen on ostanut energiaan liittyvät tarpeensa aina. Anu onkin ylpeä uudesta työnantajastaan ja siitä, että Porvoon Energian sähkö ja kaukolämpö on ympäristöystävällisesti tuotettua.

”Se fakta on mukava kertoa, ja sellaiseen toimintaan on hienoa päästä jättämään myös oma jälkensä”.

Anun lapsuudenkoti sijaitsee Porvoon Hamarissa. Kesät vietettiin mummolan maitotilalla, lähellä Nilsiää. Luonto ja eläimet ovatkin Anulle tärkeitä.

”Toimin nuorena maatalouslomittajana Nilsiän maitotilalla useana kesänä. Vähän vanhempana olin kesätöissä Robin Hood ­sekatavarakaupassa”.

Anu Kiviniemi

Syntynyt: 1976 Hamarissa Porvoossa.
Koulutus: Taloushallinnon Tradenomi 2000, Kymenlaakson AMK. Opiskelee työn ohessa YAMK-tutkintoa Haaga-Heliassa.
Harrastaa: monipuolisesti liikuntaa, ratsastusta, paritansseja sekä avovesiuintia ympäri vuoden.
Nauttii: ajasta perheen kanssa. Perheeseen kuuluu aviomies, kolme tytärtä ja kaksi koiraa.
Motto: Omalta mummolta lämmöllä hyväksi havaittuna: ”Sellaista on elämä – tuskaa, vaivaa, voivotusta, kipua ja kolotusta.”

Arjessa pienet asiat tekevät iloiseksi. Niitä ovat vaikkapa sienestäminen lasten kanssa tai se, että kotona odottaa ruoka valmiina. Positiivinen palaute tuntuu aina kivalle, mutta myös se, kun itse pystyy ilahduttamaan toista. Kotona odottavat myös kaksi koiraa – Ukko ja Sansa – joiden innostunut vastaanotto kotiovella ilahduttaa päivittäin.

Millaisena Anu sitten näkee itsensä uudessa roolissaan: yhdeksi vahvuudekseen Anu nostaa pohjattoman uteliaisuutensa sekä kyvyn hahmottaa isojakin kokonaisuuksia.

”Vuosien esimieskokemuksesta huolimatta ajattelen, että olen vieläkin aloittelija, mutta yritän aina johtaa reilusti ja huomioida koko organisaation tarpeet. Teen päätökset parhaan taitoni mukaan yrityksen parhaaksi. Aina oppii uutta!”

Myös ikä tuo armollisemman asenteen: ”Välitän aidosti ihmisten hyvinvoinnista ja yritän tehdä kaikkeni, että se näkyy johtamisessani”.

Anu haluaa kiittää uutta työyhteisöään siitä, miten lämpimästi hänet on otettu vastaan.

”Lyhyessä ajassa olen ymmärtänyt, että tiiminä tätä tehdään ja yhdessä saavutetaan parhaat tulokset!”

Ainakin yhden haasteen Anu osaa jo nyt kertoa: ”Haasteena on jatkaa Porvoon Energian menestyksekästä tietä uuden toimitusjohtaja Måns Holmbergin kanssa yhtä hienosti kuin edeltäjämme”.

Teksti ja kuva: Ella Kaasinen
Alkuperäinen artikkeli julkaistiin Porvoon Energian asiakaslehdessä 2/2021.