Siirry sisältöön

Talvella laskettelusuksilla ja lumilaudoilla, kesällä pyörillä

Kokonniemen laskettelurinteillä riitti menneenä talvena vilskettä, kun runsasluminen talvi toi paikalle runsaasti laskettelijoita. Koronarajoitteet toivat vielä oman lisänsä, sillä perheet halusivat ulos liikunnan pariin. Talvikauden ollessa ohi jatkuu toiminta Kokonniemessä Bike Park -pyöräilypuiston puitteissa.

Oy Kokon Sport Ab:sta Niklas Blomander kertoo, että Kokonniemen Bike Park on nyt toiminnassa jo seitsemännen kerran.

”Joka vuosi kehitämme ja uudistamme rataa, jotta kiinnostus pysyy yllä. Ankkurihissi vie pyöräilijän ylös. Ankkuri kiinnitetään pyörän satulatolpan taakse ja pyöräilijä istuu pyöränsä päällä. Hissilipun voi ostaa kahdeksi tunniksi, koko päiväksi tai viikonlopuksi. Pyöräilypuisto on avoinna viitenä päivänä viikossa: ti-ke-to kello 17-21 ja la-su kello 12-16”.

Blomander tähdentää, että pyöräilyn suosio on lähtenyt nousukiitoon. Urheilukaupoista viedään pyörät miltei käsistä. ”Se tarkoittaa, että meillekin tulee uusia asiakkaita. Annamme tarvittaessa ohjausta ja kesällä tulemme järjestämään kursseja, mutta toki yksityisohjaustakin saa halutessa. Pyörän voi myös vuokrata paikan päältä. Valittavana on erilaisia maastopyöriä”.

Oy Kokon Sport Ab on Porvoon Energian asiakas. Lumitykit tarvitsevat paljon sähköä. Niklas Blomander toteaa heidän olevan tyytyväisiä energiayhtiöltä saamaansa palveluun. ”Ollaan pysytty asiakkaina, kun palvelu saadaan aina sitä tarvittaessa. Jos tulee ongelmia, ne hoituvat heti”.

Teksti ja kuva: Maarit Gabrielsson
Alkuperäinen artikkeli julkaistiin Porvoon Energian asiakaslehdessä 1/2021.