Skippa till innehållet

På vintern slalomskidor och snowboards, på sommaren cycklar

Det var liv och rörelse i skidpisterna i Kokon i vintras då snörikedomen lockade rikligt med utförsåkare till platsen. Coronabegränsningarna drog sitt strå till stacken då man på familjehåll ville ha utomhusaktiviteter. Nu när vintersäsongen är förbi fortsätter verksamheten i Kokon med de aktiviteter, som Bike Park -cykelparken har att erbjuda.

Oy Kokon Sport Ab:s Niklas Blomander berättar att Kokon Bike Park nu är öppen för sjunde gången.

”Vi utvecklar och förnyar varje år banan för att bibehålla intresset. Ankarhissen för cyklisten upp. Ankaret fästs bakom sadelstolpen med cyklisten i sadeln. Hissbiljetter kan köpas för två timmar, hela dagen eller ett veckoslut. Cykelparken är öppen fem dagar i veckan, ti-ons-to klockan 17-21 och lö-sö klockan 12-16”.

Blomander understryker att cyklingens popularitet skjuter i höjden. Cyklarna rycks nästan ur händerna på sportaffärerna. ”Det betyder att också vi får nya kunder. Vi ger vid behov vägledning och i sommar kommer vi att ordna kurser, men förstås kan man också få personlig vägledning om så önskas. Cyklar finns också att hyra på ort och ställe. Utbudet består av terrängcyklar av olika slag”.

Oy Kokon Sport Ab är Borgå Energis kund. Snökanonerna behöver mycket ström. Niklas Blomander säger att de är nöjda med den betjäning energibolaget ger. ”Vi har fortsatt kundförhållandet eftersom vi alltid får den betjäning vi behöver. Om det blir problem fixas de genast”.

Text och bild: Maarit Gabrielsson
Artikeln i original publicerades i Borgå Energis kundtidning 1/2021.