Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Artikkelit Häiriötiedotteet

Arkisto

Lähettipoikana aloittanut Kim Lindberg: ”Kyllä vähän jännitti, kun kuljetti isoa rahasummaa salkussa”

Me Porvoon energialaiset –
Esittelemme kuluvan vuoden aikana nettisivustolla ja sosiaalisessa mediassa työntekijöitämme. Työssä viihdytään ja monella työsuhteet ovat olleet pitkiä. Työntekijöiden kertoman mukaan Porvoon Energiaa pidetään mieluisana työpaikkana ja koetaan olevan etuoikeus saada työskennellä omassa kotikaupungissa.

Porvoon Sähköverkko Oy:ssä asennuspuolella työskentelevä Kim (Kimmen) Lindberg tuli silloiseen Porvoon Sähkölaitokseen lähetiksi joulukuussa vuonna 1972.

Koko ikänsä Porvoossa asunut Kimmen jää syksyllä eläkkeelle. Yhtäjaksoisesti energia-alaa palvelleena hän sanoo, että kaikkea tällä alalla on nähty ja koettu.

Hän palaa vuosikymmenien yli 40 vuotta taaksepäin ja kertoo lähetintehtävistään.

-Silloin kaikki viralliset sähkölaitoksen paperit piti viedä edesmenneen kaupunginjohtajan Per-Erik Nyholmin allekirjoitettaviksi.

-Menin hänen luokseen nöyränä poikana, asennossa seisoen. Hän oli tarkka, vanhanajan herrasmies, mutta hyvin asiallinen. Hyvinhän se kuitenkin meni.

Kimmen lisää muisteloihin myös, miten palkka jaettiin tilipusseissa työntekijöille.

-Lähetti haki rahat pankista. Kyllä vähän jännitti, kun kuljetti isoa rahasummaa salkussa.

 

Nuoren miehen työelämän keskeytti armeijaan meno.

-Sieltä tultuani tein muuntamoiden kytkinhommia, olin mukana vanhempien asentajien mukana, kun tehtiin asennustöitä. Kun oli pulaa porukasta jouduin taas mittaripuolelle, jota tehtävää olin jo hoitanut.

Nykyään hänen päätyöhönsä kuuluu käydä tarkistamassa sähkölinjoja, onko jotain poikkeavaa, puita tiellä ja, jos on niin raivataan ja raportoidaan eteenpäin.

-Lisäksi hoidan juoksevia tehtäviä, kun tarvitaan apua.

 

Kimmen kertoo, että silloin, kun hän teki sähkömittarihommia sähköjen sulkeminen oli ikävä asia, ja on sitä edelleenkin.

-Kerrostalossa se oli helpompaa, kun piti mennä omakotitaloon se ei ollut kivaa, mutta kyllä siitäkin selvittiin.

-Etäluenta-järjestelmään siirryttäessä ei enää mennä paikan päälle.

Kimmen kertoo, että joskus he kävivät ratkaisemassa pulmia asiakkaiden kotona, kun asiakas ihmetteli sähkökulutuksen nousua.

-Menimme paikan päälle mittaamaan. Siihen aikaan ei ollut välimittaria, joka kytkettiin jonkun laitteen ja pistorasian väliin. Me teimme tavallisesta sähkömittarista sellaisen. Se oli ruman näköinen teline. Iskettiin kiinni ja mitattiin jääkaapit, pakastimet ja eri lämmityslaitteet.

-Näin saimme kuvan siitä, mitä eri laitteet kuluttivat ja minkä takia kulutus oli noussut. Useimmiten asiakas oli tyytyväinen, kun syy löytyi.

Hän pitääkin parhaana työssään ihmisten kanssa kanssakäymisen.

-Sitä oppi jo Porvoon Sähkölaitoksen edesmenneen johtajan Åke Hällstenin aikana, että piti olla kohtelias.

-Sieltä jäi yhtiöön kohtelias ilmapiiri. Piti ottaa asiakas oikealla tavalla huomioon.

 

Kimmenille on jäänyt mieleen yhtiön yhteiset joulujuhlat.

-Ne olivat hyvin riemukkaita ja mukavia. Alkuaikoina vietimme joulujuhlaa toimiston kahvihuoneessa. Tehtiin ruuat itse, hommattiin juomat ja oli musiikkia.

-Kivoja muistoja, hän naurahtaa.

Parasta elämässä Kimmenin mukaan on terveys.

-Sitä ei kuitenkaan kannata liikaa miettiä, kutistaa vaan turhaan mieltä.

Energisen miehen harrastuksiin kuuluu erilaisia liikuntamuotoja ympäri vuoden. Kesäisin mökillä Loviisan Kabbölessä, saaressa hän kalastelee ja viettää saaristolaiselämää.

 

Kimmenin motto: Iloista mieltä kannattaa pitää yllä ja kohdella ihmisiä hyvin siten kuin toivoisi itseään kohdeltavan.

 

-Sitä oppi jo Porvoon Sähkölaitoksen edesmenneen johtajan Åke Hällstenin aikana, että piti olla kohtelias, syksyllä eläkkeelle jäävä Kim (Kimmen) Lindberg sanoo.