Siirry sisältöön

Tiedote 22.11.2024 klo 13:57

Sähkökatkojen korjausajat normaalia pidemmät  Lue koko tiedote ›

Näytä kaikki Tiedotteet Artikkelit Häiriötiedotteet

Arkisto

Laaja tehtäväkenttä

Me Porvoon energialaiset –
Esittelemme kuluvan vuoden aikana nettisivustolla ja sosiaalisessa mediassa työntekijöitämme. Työssä viihdytään ja monella työsuhteet ovat olleet pitkiä. Työntekijöiden kertoman mukaan Porvoon Energiaa pidetään mieluisana työpaikkana ja koetaan olevan etuoikeus saada työskennellä omassa kotikaupungissa.

Porvoon Sähköverkko Oy:ssä työskentelevän asiakkuuspäällikön Tomas (Tumppi) Nordströmin, 46, työvuodet alkoivat Porvoon Energiassa vuonna 2003.

Sähköasentajan ja automaatiotekniikan koulutuksen saaneen Nordströmin ensimmäinen työ oli myyntipäällikkönä internet-puolella.

Kun toiminto myytiin Loviisan Puhelimelle, hän siirtyi tietoliikennehankkeen mittauspuolelle vetämään sitä hommaa.

 

Nordströmillä on laaja tehtäväkenttä ja hän vastaa esimerkiksi kaikista mittausasioista ja sähköliittymistä.

-Porvoon Sähköverkolla on 36 000 sähkömittaria ja se, miten ne saadaan luettua on vastuullani.

Hänen työhönsä kuuluu myös sellaisia tehtäviä, joita kuluttaja ei näe, muun muassa sähkötasehallintaa, joka liittyy sähköenergian ostoihin muulta kuin Porvoon Energialta ja päivänvastoin.

-Taustalla yhtiöt maksavat keskenään sähköstä.

Nordström listaa myös sähköliittymät, jotka nekin ovat hänen vastuullaan.

-Käytännössä kysymys on nykyisten ja uusien liittymien dokumentoimisesta ja siitä, että niitä rakennetaan oikein eli sen kaiken organisoimisesta.

 

-Porvoon Sähköverkossa on automatisoitu ja rakenneltu toimintaa nopeaksi, mikä tarkoittaa entistäkin parempaa palvelua asiakkaille. Ohjelmistokehitystä ja tämän tyyppistä.

-Viimeisten vuosien aikana on pystytty vielä paremmin hyödyntämään järjestelmiä, ja myös viemään meidät vikapaikalle helpommin. Siinä sivussa syntyy dokumentaatiota, joka auttaa mahdollisesti uudelleen vian selvittämisessä.

 

Yhtiössä on tehty paljon investointeja ja virtaviivaistettu myös vikailmoitusten tekoa esimerkiksi katuvalojen kohdalla.

-Kun on 16 000 valaisinta niin on oleellista, miten helposti ja nopeasti saamme ilmoitukset asiakkailta ja, miten nopeasti ilmoitukset siirtyvät korjaajille.

Näitä prosesseja on Nordströmin mukaan tehostettu merkittävästi. Sen tyyppistä työtä hän kertoo tekevänsä aika isosti taustalla.

 

Sähköala kehittyy nopeasti. Viranomaisilta tulee koko ajan uusia vaatimuksia ja haasteita.

-Sähköverkkoyhtiöiden pitää mitata ja raportoida joka tunti asiakkaiden kulutuksia. On määrätty, kuinka pitkiä sähkökatkot saavat olla.

Uusimpia tehtäviä on mittaus- ja asiakastietojen siirtäminen yhteen keskitettyyn järjestelmään Suomessa, jota ylläpitää kantaverkkoyhtiö Fingrid.

-Sitä työtä tehdään parasta aikaa, ja se tulee käyttöön vuonna 2021. Kysymys on mittavasta hankkeesta, kun satoja yhtiöitä vie tiedot tähän järjestelmään. Meillekin tulee joka vuorokausi toista miljoonaa lukemaa.

-Taustalla tehdään kaiken kaikkiaan paljon töitä, jotta tämä koko sähkömarkkinamekanismi toimii, Nordström alleviivaa.

 

Hän arvostaa Porvoon Sähköverkkoa työnantajana. Niin työyhteisön osalta kuin työtehtävien monipuolisuudenkin puolesta.

Yhtiössä on 11 työntekijää.

-Kun on pieni porukka, joudumme monipuolisesti osaamaan ja tekemään asioita.

Päivät eivät aina ole samanlaisia. Työ voi äkkiä muuttua.

-Osallistumme kaikki muun muassa erilaisiin suunnitteluihin, markkinointeihin tai verkon ylläpitotoimintoihin. Voi tulla, vaikka myrskyongelmia tai muita ongelmia, silloin kaikki on mukana.

 

Hänen elämäänsä on kuulunut pikkupojasta lähtien veneily. Ensimmäinen vene hänellä oli jo kolmevuotiaana. Sittemmin veneet vaihtuivat kokoluokaltaan isompiin, kunnes hän viime vuonna palasi pienempään kokoluokkaan ja osti 50-hevosvoimaisen pulpettiveneen saaristoon suunnattuja päiväveneilyjä varten.

Mutta yksi ylitse muiden on grillaaminen.

-Se on ollut intohimoni ja nautintoni, ja on lähtenyt ihan lapasesta. Kotona on katettu terassi, jossa on talvisin kolme hiiligrilliä ja kesäisin toiset lisää.

-Tykkään grillaamisesta, se on jotenkin rauhoittavaa ja vähän alkukantaistakin, mutta loppujen lopuksi kuitenkin monipuolista.

-Ihmiset mieltävät grillaamisen makkaran grillaamiseksi, mutta sitä se ei pelkästään ole. Voin hauduttaa ruokaa grillissä peräti 12 tuntia.

Tumppi kertoo tartuttaneensa innostuksen myös muille. Hän on esimerkiksi ollut mukana eräässä ravintolassa ideoimassa grillijuttuja.

-Tämä on hauska harrastus, usko pois, hän naurahtaa.

 

Tumppi on perusporvoolainen. Aktiivisin lapsuusaika oli Åbyn kylässä, jossa meri oli tärkeä elementti. Samalla suunnalla Epoossa, hän asuu nyt omakotitalossa puolisonsa sekä 15- ja 19-vuotiaiden tyttäriensä kanssa. Elämänsä tärkeimmiksi asioiksi hän mainitsee perheen ja ystävät.

Tumppi kertoo sairastuneensa muutama vuosi sitten vakavasti, mikä pisti elämässä asiat uuteen tärkeysjärjestykseen.

-Nyt osaan iloita pienistäkin asioista, enkä pidä kaikkea itsestäänselvyytenä.

 

Tomas (Tumppi) Nordströmin motto on:
”Parempi on epäonnistua yrittäessä, kuin onnistua siinä ettei yritä.”

 

Teksti ja kuva: Maarit Gabrielsson