Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Nuoret sytyttivät kynttilät sankarihaudoille

Teksti ja kuvat: Maarit Gabrielsson

 

Näkymä Porvoon Näsin hautausmaalla oli Itsenäisyyspäivänä vaikuttava, kun nelisenkymmentä Porvoon lukiolaista ja partiolaista sytyttivät ennen puoltapäivää jokaisen sankarivainajan haudalle muistokynttilän. Kynttilät oli lahjoittanut Porvoon Energia Oy.

Partiolippukuntia oli kolme Porvoon Polun löytäjät, Tolkkisten Eräketut ja meripartiolippukunta Pooki sekä Borgå Gymnasiumin ja Linnankosken lukion abiturientit.

Nuorten edustaja, Borgå Gymnasiumin Jimmy Skogberg sanoi, että on iso kunnia saada olla tällaisessa mukana.

-Tämä on pieni hetki elämästäni. Voin antaa jotakin takaisin niille, jotka antoivat henkensä, jotta voimme elää vapaassa maassa.

Porvoon Seudun Sotaveteraanien puheenjohtaja Tuomo Kankkunen kertoi tämän olevan nyt ensimmäinen kerta, kun Porvoon Energia lahjoitti kynttilät.

-Näin laajamittaisesti kynttilöitä Porvoon sankarihaudoilla on sytytetty jo toisen kerran, viime vuonna oli ensimmäinen kerta.

-Me olemme tyytyväisiä ja iloisia että, porvoolainen energiayhtiö lähti tähän mukaan. Toivottavasti tästä tulisi perinne.

Toimitusjohtaja Patrick Wackström sanoi, että Porvoon Energia halusi muistaa tällä tavoin itsenäistä Suomea ja kunnioittaa niiden muistoja, jotka ovat itsenäisyyden puolesta taistelleet.

 

Porvoon Linnankosken abit Aino Mörsky (vas.) ja Elina Kainulainen halusivat kunnioittaa sankarivainajien muistoa.

Partiolippukunta Tolkkisten Eräketut oli hyvin edustettuna.

Borgå Gymnasiumin abit Sarah Haglund (vas.) ja Hanna Andergård sekä Melissa Gustafsson Prakticumista katsoivat, että he voivat omalla pienellä panoksellaan muistaa sankarivainajia.

Meripartiolippukunta Porvoon Pookista Emmi Laine (vas.) ja Päivi Laine sytyttämässä kynttilää 3.10.1942 kaatuneen sotilaan haudalle.

Abiturientti Jimmy Skogberg hoiti mallikkaasti tehtävänjakoa.

Tolkkisten Eräkettujen Kristjan Männing oli jo toisen kerran sytyttämässä kynttilöitä sankarihaudoille.

Tehtävänjako meneillään.

Näsin hautausmaan sankarihaudalla on yhteensä 469 muistolaattaa.

Sankarivainajien muisto ei pääse unohtumaan. Sytytetyt kynttilän kertovat sen.