Siirry sisältöön

Sähköverkon kehittämissuunnitelma

Porvoon Sähköverkko Oy:
Sähköverkon kehittämissuunnitelma ja sen kommentointi

Porvoon Sähköverkko Oy jakelee sähköä Porvoon, Etelä-Pornaisen sekä Länsi-Loviisan alueilla. Sähköenergian siirron ohella vastaamme sähköverkon valvonnasta, kehittämisestä ja kunnossapidosta kulloinkin voimassa olevien standardien ja määräysten sekä oman kehityssuunnitelmamme mukaisesti. Vuosittain sähköverkkoomme, esimerkiksi sen toimitusvarmuuteen, investoidaan noin 8 miljoonaa euroa.Yhtiömme sähköverkkoon, joka on n. 3 700 km pitkä, on liitetty n. 37 000 asiakasta.

 

Muuttuva toimintaympäristö

Sekä sähkön kulutus että tuottaminen ovat suuressa muutoksessa. Tämä ns. energiamurros tulee vaikuttamaan meidän jokaisen arkielämän ohella kaikkiin yhteiskunnan sektoreihin. Yhteiskunta sähköistyy ja kaupungistuu edelleen, mikä edellyttää investointeja niin kantaverkkoon kuin paikallisiin sähköverkkoihin.

Sähköverkon kehittäminen, rakentaminen ja ylläpito perustuvat tarkasti harkittuun, viranomaisohjattuun ja -valvottuun kehittämissuunnitteluun. Porvoon Sähköverkko Oy:n sähköverkon kehittämissuunnitelmassa kuvaamme Energiaviraston määräysten mukaisesti, kuinka aiomme kehittää sähkönjakeluverkkoamme sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä.

Lisäksi suunnitelmassa avataan muun muassa näkemyksiämme toimintaympäristömme muutoksista, kehittämissuunnitelman lähtökohdista ja suunnitelmassa esitettyjen kehittämisratkaisujen kustannuksista.

Tutustu, kommentoi, vaikuta!

Kehityssuunnitelmamme on nyt ensi kertaa kaikkien sidosryhmiemme nähtävillä. Siihen tutustumisen ohella kutsumme sidosryhmämme kommentoimaan suunnitelmaamme: yhdessä varmistamme, että kehitämme sähköverkkoamme sidosryhmiemme näkemykset ja tulevaisuuden tarpeet huomioiden.

Pääset tutustumaan suunnitelmaan ja kommentoimaan sitä alla olevan linkin kautta. Voit kommentoida suunnitelmaa 13.6.2022 asti. Energiavirastolle kommentointijakson jälkeen toimitettava, kommenttien pohjalta viimeistelty suunnitelma tulee myöhemmin nähtäväksi tälle sivulle.

Tutustu ja kommentoi

Kiitos, että olet mukana kehittämässä sähköverkkoamme!

Lisätietoja

Porvoon Sähköverkko Oy:n tiedote, 13.5.2022

 

Kari Janhunen
Suunnittelupäällikkö
Porvoon Sähköverkko Oy

0400 486 909
kari.janhunen@pbe.fi