Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Etäluettavat sähkömittarit nyt pari- ja omakotitaloihin

Marraskuun 5. päivä alkaa pari- ja omakotitalojen pilottiasennukset. Porvoon Velkalan kaupunginosa tulee olemaan ensimmäinen omakotialue, jossa mittarinvaihto suoritetaan. Mittareita Velkala – Pihlajantien alueella on noin 500.

Pari- ja omakotitalojen mittareita on  noin 22 000. Osa mittareista sijaitsee paikassa – tavallisimmin talon sisällä – minne asentajat eivät pääse ilman asukkaan apua. Tästä syystä yhteistyö asiakkaan kanssa on nyt entistä tärkeämpää. Asiakkaan on oltava paikalla tai muulla tavoin varmistettava asentajan pääsy mittarille.

Omakotitalojen mittarit ovat Kamstrup -merkkiset ja vaihtotöistä vastaa Eltel Networks Oy.

Omakotitalojen mittareiden itse massavaihto alkaa vuoden 2013 tammi–helmikuussa. Kaikki verkkoalueemme mittarit on määrä vaihtaa vuoden 2013 loppuun mennessä.

Asiakkaat saavat hyvissä ajoin kirjeitse ilmoituksen vaihtotyön tarkasta ajankohdasta. Ilmoitamme noin kahden tunnin aikaikkunan, jonka puitteissa työ tehdään.

Kirjeessä on tarkat ohjeet, joita noudattamalla voi omalta osaltaan varmistaa, että mittarin vaihto sujuu vaivattomasti. Jos mittari sijaitsee toisaalla kuin Porvoon Energian tiedoissa ilmenee, on siitä ilmoitettava yhtiölle. Liittymätiedot voivat olla jopa viidenkymmenen vuoden takaisia, joten muutoksia on saattanut tulla matkan varrella.

Itse mittarinvaihto aiheuttaa korkeintaan 30 minuutin sähkökatkon. Yleensä sähköt ovat kuitenkin poissa vain 5–10 minuuttia. Sähkölaitteille siitä ei ole haittaa. Jos kotona on kuitenkin esimerkiksi sairaudenhoitoon liittyviä tai muita hyvin herkkiä laitteita, meihin kannattaa olla etukäteen yhteydessä. Asiakkaan saamasta kirjeestä löytyvät puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Mittareita vaihdetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Mittarinvaihdon jälkeen asentaja jättää asiakkaalle ilmoituskortin, josta näkee poistetun mittarin kulutuslukemat ja uuden mittarin käyttöohjeen.