Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Artikkelit Häiriötiedotteet

Arkisto

Etäluettavien sähkömittareiden massavaihdot jatkuvat pari- ja omakotitaloissa

Tammikuun 8. päivä alkaa pari- ja omakotitalojen massavaihdot.

Pari- ja omakotitalojen mittareita on yhteensä  noin 22 000. Osa mittareista sijaitsee paikassa – tavallisimmin talon sisällä – minne asentajat eivät pääse ilman asukkaan apua. Tästä syystä yhteistyö asiakkaan kanssa on nyt entistä tärkeämpää. Asiakkaan on oltava paikalla tai muulla tavoin varmistettava asentajan pääsy mittarille.

Omakotitalojen mittarit ovat Kamstrup -merkkiset ja vaihtotöistä vastaa Eltel Networks Oy. Kaikki verkkoalueemme sähkömittarit on määrä vaihtaa vuoden 2013 loppuun mennessä.

Asiakkaat saavat hyvissä ajoin kirjeitse ilmoituksen vaihtotyön tarkasta ajankohdasta. Ilmoitamme noin kahden tunnin aikaikkunan, jonka puitteissa työ tehdään.

Kirjeessä on tarkat ohjeet, joita noudattamalla voi omalta osaltaan varmistaa, että mittarin vaihto sujuu vaivattomasti. Jos mittari sijaitsee toisaalla kuin Porvoon Energian tiedoissa ilmenee, on siitä ilmoitettava yhtiölle. Liittymätiedot voivat olla jopa viidenkymmenen vuoden takaisia, joten muutoksia on saattanut tulla matkan varrella.

Itse mittarinvaihto aiheuttaa korkeintaan 30 minuutin sähkökatkon. Yleensä sähköt ovat kuitenkin poissa vain 5–10 minuuttia. Sähkölaitteille siitä ei ole haittaa. Jos kotona on kuitenkin esimerkiksi sairaudenhoitoon liittyviä tai muita hyvin herkkiä laitteita, meihin kannattaa olla etukäteen yhteydessä. Asiakkaan saamasta kirjeestä löytyvät puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Mittareita vaihdetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Mittarinvaihdon jälkeen asentaja jättää asiakkaalle mittarinvaihtoa koskevan esitteen, josta näkee poistetun mittarin kulutuslukemat ja uuden mittarin käyttöohjeen.