Syysmyrskyt ovat jokavuotinen ja meille tuttu vuodenajan vaihtumiseen liittyvä ilmiö. Tuulisen ja myrskyisän sään odotetaan lisääntyvän ilmastonmuutoksen myötä, ja myös täällä Suomessa joudumme varautumaan tuulisemman ilmaston mukanaan tuomiin, meidän kaikkien arkeen vaikuttaviin muuttuviin olosuhteisiin.
Sähkökatkoja esiintyy nykyisin aiempaa harvemmin, eivätkä teknisistä vioista aiheutuvat katkot yleensä ole pitkäkestoisia taikka laajoja. Kovien myrskyjen aikaan esimerkiksi puiden kaatumisista johtuvia vikoja esiintyy kuitenkin usein paljon yhtä aikaa, ja korjaustyöt voivat siksi olla haastavia ja aikaa vieviä.
Porvoon Energian vihreä sähkö on viisas ilmastovalinta,
ja auttaa osaltaan ilmastonmuutoksen torjunnassa.
Sähkökatkojen todennäköisyyttä on saatu laskemaan mm. sähköverkon maakaapeloinnin sekä sähkölinjoja ympäröivän puuston harvennuksen avulla. Aina kaapelointi tai harventaminen ei ole kuitenkaan mahdollista: esimerkiksi vaikeakulkuinen maasto ja vesialueet saattavat estää niin kaapeloinnin kuin raivaushakkuidenkin toteuttamisen. Meillä Porvoon Energiassa tehdään aktiivisesti työtä sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi ja sähköverkon kehittämiseksi. Hankekartaltamme näet kehityshankkeidemme tilanteen!
Mitä sitten tulisi tehdä, kun sähkökatko osuu kohdalle? Vanha kansa varautui kynttilöin ja viltein, eivätkä nuo vinkit ole vanhentuneita vielä tänäkään päivänä. Aina kannattaa pysyä rauhallisena ja ihan ensin selvittää, mistä katkos mahtaa johtua, ja onko se vain omassa kodissasi vai kenties laajempaa aluetta koskeva häiriö.
Vinkkejä sähkökatkoon varautumiseen löydät myös täältä.
Saaristolla korostettu asema Janetten elämässä
Janette Englund työskentelee Porvoon Energian sähkönmyyntipäällikkönä, vastuualueenaan kulutt..
Aika päivittää vapaa-ajan asunnon sähköjärjestelmä?
Noussut varustelutaso ja lisääntynyt käyttö kasvattavat vapaa-ajan asunnon energiankulutusta. VÃ..