Tung snö och snöslask orsakar elavbrott på vårt område

Publicerad: 23.11.2017, 18:21
Uppdaterad: 22.12.2017, 18:22

Tunga, våta kvistar och träd faller på elledningar och orsakar elavbrott på olika håll på vårt område. För tillfället är ca 40 hushåll utan el. Den första felanmälan fick vi kl. 21.06 på onsdag kväll. De mest drabbade områdena är Bjurböle, Kalax, Isnäs, Kabböle och norra Sarvsalö. Det är möjligt att det uppkommer nya fel ännu under dagens lopp.

På avbrottskartan som finns på våra hemsidor kan du i realtid följa med avbrottssituationen på vårt nätområde. Ifall fastighetens belysning beter sig konstigt, t.ex. så att lamporna lyser starkare och svagare, måste man omedelbart bryta strömmen från huvudbrytaren och kontakta vårt felanmälningsnummer 020 690 144. Orsaken kan vara ett nollfel, som kan förorsaka bl.a. eldsvåda eller elstötar.

För att påskynda vårt arbete ber vi dem som märker träd eller kvistar hänga på linjerna meddela oss om detta. Meddelandet kan göras till felanmälningsnumret 020 690 144.

VI PÅMINNER ÄNNU ATT: Om ni märker att det ligger elledningar på marken uppmanar vi er att vara ytterst försiktiga. Man får under inga omständigheter röra ledningar utan röjningsarbetet skall överlåtas åt våra montörer.

 

Borgå Elnät höjer beredskapen

Vi höjer vår reparations- och felanmälningsberedskap på grund av det oväder som väntas dra över vårt område under torsdagen. Kunderna uppmanas vara beredda på eventuella elavbrott. På avbrottskartan som finns på våra hemsidor kan du i realtid följa med avbrottssituationen på vårt nätområde.  Man kan göra felanmälningar via vår hemsida, blanketten hittas på vår framsida lägst ner till höger.