Skippa till innehållet

Visa alla Meddelanden Artiklar Felmeddelanden

Arkiv

Vi förnyade våra felanmälningstjänster

Vi har uppdaterat våra hemsidor och samtidigt tagit i bruk nya felanmälningstjänster. Nu är det lättare än tidigare att göra felanmälan angående elavbrott eller söndrig gatubelysning.


Kontrollera alltid läget på avbrottskartan, innan du gör felanmälan!

På avbrottskartan ser man alla planerade och oplanerade avbrott i vårt stamnät. På kartan syns inte lågspänningsfel, alltså fel som finns mellan förbrukningsplatsen och transformatorn konstaterar vår driftchef Mikael Hämäläinen. Ifall elavbrottet berör ett större område får vi oftast information om det i ett tidigt skede och felsökningen eller reparationsarbetena har påbörjats.

Med hjälp av den nya tjänsten kan du anmäla om elavbrott men också om träd som ligger på linjen, linjer som fallit ner på marken och/eller brustna elstolpar. Vid större elavbrott underlättar dessa felanmälningar märkbart vårt reparationsarbete.

För gatubelysningen har vi tagit i bruk en helt ny, egen felanmälningstjänst. Denna tjänst är enastående eftersom man där kan pricka in precis just den specifika gatubelysningsarmatur som är felaktig. Med hjälp av denna tjänst kan man dessutom anmäla om en gatubelysningsstolpe är sned eller om den fallit och ifall luckan i stolpen är trasig eller har lossnat. Bäst får vi information angående trasiga eller felaktiga gatubelysningar av våra kunder.

 

Välj den exakta felplatsen på felanmälningskartan

Gör felanmälan genom att fylla i gatuadressen i fältet eller genom välja platsen på kartan. En omsorgsfullt ifylld felanmälan hjälper oss att snabbare hitta, lokalisera eller reparera felet. Det är viktigt att alla uppgifter är rätt och möjligen noggrant ifyllda. Det är också viktigt att meddela telefonnumret så att vi kan ta kontakt ifall vi behöver tilläggsuppgifter. Man kan också lätt bifoga en bild till felanmälningen.

Reparationstiden för lampbyte/-reparation är ca tre veckor i centrum samt ca fem veckor på landsbygden. Ifall en större helhet t.ex. en gata eller korsning är mörk försöker vi reparera det så snabbt som möjligt. Fel som inverkar på säkerheten repareras omedelbart (t.ex. söndriga luckor, kollisioner, stormskador).

Genom att klicka här kommer du till den nya Feltjänsten