Skippa till innehållet

Ebbo Venlorna på slutrakan

Vi intervjuade Ebbo Venlat-teamet inför den snart kommande tävlingsdagen.

 

Petra Bärlund-Hämäläinen:

“Året har gått snabbt. Jag är spänd, skraj, road och förbryllad inför den här kommande prövningen. Konditionen har förbättrats och stundtals har det också gått fortare att ta sig fram i skogen. Kartläsningsförmågan har utvecklats, men det skall erkännas att inte ens förstoringsglas alltid hjälper att uppfatta alla detaljer.”

Miranda Hanska:

“Vårens träningar har gått bra. Jag har flitigt utnyttjat Jukolas övningsbanor. Ibland ensam och ibland tillsammans med någon annan.”

 

Emellanåt måste man kolla på kartan var man befinner sig. Petra Bärlund-Hämäläinen (till vänster), Miranda Hanska, Marianne Nordström och Johanna Koskivaara.

Välillä on katsottava kartalta missä ollaan. Petra Bärlund-Hämäläinen (vas.), Miranda Hanska, Marianne Nordström ja Johanna Koskivaara.

Marianne Nordström:

“Ibland har motivationen varit försvunnen, men det torde höra till saken. Jag tror att hela lagets målsättning är att få en unik erfarenhet genom att delta i världens största orienteringstävling i den egna byn, och att som extra krydda hitta alla kontrollbockar.

När vi gav oss in i det här kunde ingen av oss ana vilken publicitet vi, de ”tokiga vanliga tanterna”, skulle få av det vi låtit oss lockas till. Vi har haft glädjen och äran att få vara Ok Trians fadderlag och att ha den sakkunniga tränaren och orienteraren Terese Hagman med på vår färd. Om det här uppmuntrar någon att prova på orientering också i mognare ålder, eller på någon annan ny hobby, så har allt det här enligt min mening lönat sig.”

Johanna Koskivaara:

“Skojigt har det varit, varje vecka någon orienteringsövning. Nu börjar en viss tävlingsspänning redan ge sig tillkänna.”

 

Du kan läsa hela artikelserien här.

_ _ _

Sammanställt: Maarit Gabrielsson
Bilder: Ebbo Venlat