Skippa till innehållet

Visa alla Meddelanden Felmeddelanden Artiklar

Arkiv

Borgå Energi uppdaterar priserna på sina tillsvidare avtal

Vi justerar priserna för våra tillsvidare elavtal (Klimatsmart Original, Wind Original och EKO Original), för att motsvara den nuvarande prisnivån, som har sjunkit sedan den senaste i maj gjorda prissänkningen. De nya priserna träder i kraft från och med den första november 2023. Förändringen gäller priset på energi, grundavgifterna förblir oförändrade. Prisperioden för tillsvidare avtal övergår på samma gång till vinterpris som är i kraft 1.11. – 31.3.

Vi sänkte priserna för våra tillsvidare Original–elavtalsprodukter senast i maj 2023. Samtidigt övergick vi i prissättningen för våra tillsvidare produkter – Klimatsmart Original, Wind Original och EKO Original – till två separata prisperioder per år: sommarpris, som gäller från den 1 april till den 31 oktober, och vinterpris, som gäller från den 1 november till den 31 mars.

”År 2023 har hittills varit bättre än våra förväntningar och under det första kvartalet realiserades nästan alla marknadsrisker till vår fördel”, konstaterar Borgå Energis verkställande direktör Måns Holmberg, och fortsätter: ”Som vi redan tidigare sagt vill vi dela med oss av resultatet av vår framgång med kunderna på vårt verksamhetsområde och vi har därför beslutat att sänka priserna på våra Original-produkters tillsvidarepriser för tredje gången detta år, inför den kommande vintern.”

Elpriset består av en grundavgift (euro/månad) och en energiavgift (cent/kWh). Från och med november 2023 är till exempel priset på vår Klimatsmarta Original-avtalsprodukt som allmänt elavtal:

November – mars (inkl. moms 24%)   April – oktober (inkl. moms 24%)  
Nytt pris Nuvarande pris   Nytt pris Nuvarande pris
12,90 c/kWh 14,90 c/kWh   8,90 c/kWh 9,90 c/kWh

 

Ytterligare information:

Maria Käki, kundrelationschef, Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab
Måns Holmberg, verkställande direktör Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab

 

Prislista fr.o.m. 1.11.2023